Integritetspolicy

Behandlingen av personuppgifter

BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

I enlighet med distansavtalslagen måste de kunder som handlar av oss vara över 18 år. Som kund hos Makeido är du även skyddad av Personuppgiftslagen (PuL, 1998:204).
Lagen har till syfte att skydda människor mot att deras personliga integritet kränks när personuppgifter behandlas.

De personuppgifter som behöver sparas när du skapar ett konto hos oss är: Namn, adress samt e-postadress. När du handlar sparar vi även uppgifter som rör dina beställningar hos oss. Frivilliga uppgifter att registrera på kontot är personnummer och mobilnummer. Dina sparade personuppgifter och orderuppgifter visas under Mina sidor ifall du har skapat ett konto. Dina personuppgifter sparas så länge du är kund hos oss. Uppgifterna lämnas inte ut till tredje part.

COOKIES

För att kunna handla på Makeido’s webbplats behöver din webbläsare vara inställd så att du tar emot cookies. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator. Vi använder cookies för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner på webbplatsen, t ex varukorgen och att upprepa sökningar du tidigare gjort. Cookien innehåller ingen personlig information om dig.
Vi använder även cookies för att lagra opersonlig besöksstatistik som vi använder för att förbättra webbplatsen. Cookien ligger lagrad i din dator tills du själv tar bort den. Om du vill undvika lagring av cookies kan du stänga av funktionen i webbläsaren. Det innebär dock att du t ex inte kan logga in eller lägga varor i varukorgen.