Retur

Återköp och byten

RETURHANTERING

Självklart har du rätt att returnera och/eller byta en vara vid felköp.

Returadress:
Makeido Trading AB – World Class Pronova
S:t Persgatan 19
601 86 Norrköping

Det är kundens ansvar att varan kommer till oss i oskadat skick vilket är viktigt om du önskar returnera på annat sätt än hur varan levererades. Se därför till att varan emballeras väl, gärna i originalförpackningen eller motsvarande. Vid godkända garantiärenden samt reklamationer står Makeido för alla kostnader inklusive frakt. Vid Ångerrätt eller Öppet köp står kunden för returfrakten. Du är även ansvarig för försändelsen tills dess att den är mottagen av vårt varulager.

Fyll i ditt medföljda returformulär och inkludera det i paketet när du skickar tillbaka dina varor – senast 14 dagar från det att du mottagit din order. Behöver du ett nytt formulär eller har du frågor kan du alltid kontakta vår kundservice så kommer vi hjälpa dig: kundservice@makeido.se

PRODUKTER SOM EJ GÅR ATT RETURNERA/BYTA:
– VI GÖR INGA ÅTERKÖP ELLER BYTEN PÅ REA-VAROR!
(förutom vid speciella undantag såsom t ex. rabattkoder)
– Underkläder
– Strumpor
– Produkter som inte uppfyller våra returvillkor och/eller inte är i ursprungligt skick 

ÅNGERRÄTT/ÖPPET KÖP/BYTESRÄTT

Hos Makeido har du alltid 14 dagars öppet köp och 14 dagars bytesrätt i webbshopen. Du kan alltså returnera varan inom 14 dagar från det att du mottagit den och få tillbaka beloppet du betalt. Varan skall vara i oförändrat skick, dvs. får inte vara använd men får givetvis ha packats upp och varsamt kontrollerats. Varan skall returneras i originalförpackningen eller motsvarande. Kunden står för fraktkostnaderna i samband med denna typ av returer. För övriga villkor och praktisk hantering gällande returer se avsnitt angående Returhantering ovan.

AVBESTÄLLNING

Om du vill avbeställa en lagd beställning ska detta ske så snart som möjligt genom att du kontaktar företaget på: kundservice@makeido.se. Om din beställning redan har hunnit bli expedierad är det inte längre möjligt att avbeställa varan/varorna och du som kund är därmed skyldig att motta din beställning. Om kunden därefter ångrar sitt köp gäller ordinarie villkor för Ångerrätt och Returhantering. Avbeställningen gäller från det att kunden har mottagit en bekräftelse gällande avbeställningen från oss på Makeido.

EJ UTHÄMTADE PAKET

Ett paket som inte hämtats ut från Postens eller DHL’s utlämningsställe inom 14 dagar returneras automatiskt. Denna retur betraktas dock inte som ett utnyttjande av ångerrätten. Varor som anländer till vårt lager i retur utan giltigt returnummer returneras och frakt debiteras.

ÅTERBETALNING

Returen är inte godkänd förrän företaget har kontrollerat varan. Vid godkänd retur återbetalas summan på samma sätt som betalningen skett, har betalningen skett med kreditkort kommer samma kontonummer krediteras. Vid godkänd ångerätt återbetalar vi hela köpebeloppet inom 1-5 arbetsdagar. Vid ej godkänd retur returneras varan och frakt debiteras.